Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Draadvonken - voorbeelden

Brede spiebanen

Spiebaan steken of brootsen?

Met een steekbeitel op materiaal inbeuken is niet de meest elegante manier om spiebanen aan te brengen. Er is een manier om dat wèl nauwkeurig te doen. Hierbij wordt het materiaal niet belast, het proces is computergestuurd en heel nauwkeurig.

Wij brengen spiebanen aan met behulp van vonkverspanen blind of doorlopend. Ook in gehard staal. Een klant van ons uit Eindhoven (van het product van de foto) laat regelmatig spiebanen aanbrengen en is vooral te spreken over de nauwkeurigheid ten opzichte van klassieke verspaningstechnieken. Benieuwd wat dat kost? Stuur uw tekening per e-mail of formulier en ontvang uiterlijk de volgende dag prijs en levertijd.

DIN 6885, NEN 2430 of speciaal

Spiebanen brengen we aan volgens de gangbare normen DIN 6885, NEN 2430 of volgens uw wensen. In de door u gewenste (afwijkende) passing: H7, JS9, P6, D10: u mag het zeggen! Omdat we spiebanen aanbrengen met vonkverspanen, kunnen we de passing nauwkeurig aanbrengen. Perfect recht en binnen nauwe toleranties.

Lees meer over de voordelen van draadvonken en bekijk enkele voorbeelden van draadvonk-producten.

Schuine spiebaan steken of brootsen in conisch gat

Een schuine spiebaan aanbrengen in een conisch gat is altijd lastig met steken of brootsen. Met draadvonken gaat dat eenvoudiger: je kunt het werkstuk gewoon vlak opspannen - de hoek programmeer je nauwkeurig in de draadvonkmachine. Ook is er geen speciaal gereedschap, zoals een speciale conische bus - nodig: opspannen, programmeren, (onbemand) draadvonken en... klaar! Met een nauwkeurigheid waar je met steken en brootsten alleen maar van kunt dromen. Zelfs in gehard en moeilijk-verspaanbaar materiaal!

Offerte ontvangen? Stuur uw tekening per e-mail of formulier en ontvang uiterlijk de volgende dag prijs en levertijd.

 

Trefwoorden: Draadvonken, Zinkvonken, Vonkboren, CAD/CAM software, Vonkverspanen

meer informatie ›