Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Leppen uitbesteden

Polijstleppen: ruwheid van hoog niveau

Polijstleppen met diamant

Met leppen is een ruwheid te bereiken van Ra 0,025 µm of beter. Dat is letterlijk spiegelglad. Het product op de foto is een technisch product van fijnkorrelig hardmetaal. De producttekening vermeldde niet alleen hoge eisen qua ruwheid, maar ook qua vlakheid. De keuze voor leppen was dan ook snel gemaakt.

Op de tweede foto is de vlakheid te zien. De lichtbanden lopen mooi recht: het oppervlak is dus vlak binnen 0,3 µm. Deze vlakheidsmeting is typisch voor leppen en gebeurt met een monochromatische lichtbron.

Leppen: mat of glanzend?

Dankzij een moderne lepschijf van LAMPLAN kunnen we gelijktijdig:

  • Leppen - voor een perfecte vlakheid
  • Polijsten - voor extreem lage oppervlakte-ruwheden

Klassiek leppen gebeurt op een gietijzeren lepschijf. Het resultaat daarvan is een mooi vlak, maar mat oppervlak. Een nabewerking in de vorm van polijsten zou de vlakheid verstoren - vooral aan de randen van het product. Polijstleppen voorkomt dit probleem: het oppervlak is zonder nabewerking meteen vlak EN glanzend.

Benieuwd naar wat het polijstleppen van uw product kost? Stuur uw aanvraag naar leppen@verspaningstechniek.nl en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte met prijs en levertijd.

meer informatie ›