Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Aanschaf vertikale Sunnen CV-616 09-09-2011

Honen van grote werkstukken mogelijk

Gaten van 20 tot rond 200 honen we op de nieuwe aanwinst: een verticale hoonmachine. De Sunnen CV-616 Cylinder King kan grote zware werkstukken opspannen tot 350 kg. Ook voor deze afmetingen is honen zeer precies: tot enkele duizendste mm's nauwkeurig. Passingen honen als H5, H6 of G6 is dus zeer goed mogelijk.

Hoontechniek - Sunnen hoonmachine

Net als bij de aanschaf van de horizontale productie-hoonmachine eerder dit jaar was de keuze voor Sunnen niet zo moeilijk. Betrouwbaarheid van de machine, goede technische ondersteunig en ruime voorraad van hoongereedschap zijn zaken waar wij belang aan hechten en daarin scoort Sunnen goed. "Zo kunnen wij ook weer snel en betrouwbaar leveren aan onze klanten." vertelt Nobby Assmann: "Als we iets niet op voorraad hebben, is het de volgende dag in huis. Zo kunnen we korte levertijden beloven èn nakomen." Vanaf nu dus ook voor grote werkstukken, dankzij de vertikale hoonmachine

Lees alles over honen en hoontechniek...

De Sunnen CV-616 is oorspronkelijk ontwikkeld om cilinders te honen van verbrandingsmotoren. Wij hebben een variant van deze hoonmachine, die af-fabriek (door Sunnen) aangepast is voor het honen van industriële producten. Hierdoor is deze vertikale hoonmachine zeer geschikt om te honen met diamant en CBN stenen. Dit hoongereedschap hebben we ook in huis om meteen te kunnen beginnen; levertijd is tenslotte belangrijk tegenwoordig.

Honen voor klanten: altijd anders

Laatst kwam er een klant langs met gaten die bij het harden gekrompen waren. Dan honen we die even na. Zeker als er maar een paar honderdste mm uit hoeft, is dat zó gebeurd. Honen is ook interessant bij lange gaten: gaten met een grote diameter/lengte-verhouding. Bij draaien gaat de beitel een keer trillen en kun je geen nauwkeurige passing meer maken. Dan is een nabewerking met honen een mooie oplossing. Benieuwd wat honen kost? Vraag meteen een offerte aan en laat u aangenaam verrassen.

Keuze voor hoonmachine

Zoals gezegd is de keuze voor onze vertikale hoonmachine op sunnen gevallen. De merken die we overwogen hebben (op alfabetische volgorde):

  • Delapena - in Nederland vertegenwoordigd door Pommee te Bergen op Zoom
  • Gehring - Duitse hoonmachine
  • Honingtec - Spaanse hoonmachine - mooie machine; vertegenwoordigd door FTF uit Fijnaart.
  • Nagel - eveneens uit Duitsland
  • Sunnen - made in USA.

De vertikale hoonmachine is uitgerust met nieuwe hoonolie: Sunnen KG3X. Deze hoonolie is beter voor mens en milieu dan de ouderwetse MB30 hoonolie. De KG3X heeft goede hoon-eigenschappen - ook bij lastige hoon-toepassingen.

Lees meer informatie over hoontechniek en de technische specificaties van onze Sunnen hoonmachines.

‹ Terug naar overzicht