Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Om grote series snel te leppen 22-10-2015

Lepmachine voor productie-leppen

Over de nieuwe lepmachine

De nieuwe lepmachine is een Stähli FLM 550 met pneumatische aandrukcilinders. De Zwitserse machine is daarmee vooral bedoeld voor het leppen van grote series. Met de aandrukcilinders kun je namelijk snel producten wisselen op de machine.

Ook bij enkelstuks kunnen de pneumatische cilinders van pas komen, omdat je traploos de aandrukkracht in kunt stellen.

Uitbreiding op het gebied van leppen

"We merken een toenemende vraag op het gebied van leppen." zegt Nobby Assmann, directeur van Assmann Verspaningstechniek. "Om onze klanten snel van dienst te zijn, was de aanschaf van nóg een lepmachine hard nodig.", aldus Assmann.

Leppen met gietijzeren lepschijf en mooie opties

De andere lepmachines van Assmann zijn uitgerust met composieten lepschijven om te polijst-leppen. Met de nieuwste aanwinst beschikt het bedrijf ook over een gietijzeren lepschijf. Nobby Assmann: "Leppen met composieten lepschijven en diamant blijft het mooist, maar in sommige gevallen kun je niet zonder een gietijzeren lepschijf."

De nieuwe lepmachine is voorzien van interessante opties. De pneumatische aandrukkers zijn eerder al genoemd. Daarnaast beschikt de machine over koeling van de lepschijf. Bij het leppen van grote series blijft de temperatuur van de lepschijf constant. En dat komt de nauwkeurigheid uiteraard ten goede.

Een andere mooie optie is een traploze toerenregeling. Dit komt onder andere van pas bij hoge producten. Ook is de machine voorzien van een snelverstelling van de lepschijf, typisch voor Stähli-machines.

Lees meer over leppen bij Assmann Verspaningstechniek. Of bezoek de website van website van Stähli.

Update: sinds 2018 beschikt Assmann Verspaningstechniek over een nóg grotere lepmachine van het merk Stähli. Ook deze machine is uitgevoerd met gietijzeren lepschijf en pneumatische aandrukkers. Hiermee kunnen producten bewerkt worden die binnen een cirkel van 375 mm diameter passen.

‹ Terug naar overzicht