Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Vlakleppen voor extreme vlakheid 04-11-2012

Leppen - Assmann gaat polijst-leppen

Vlak-leppen - voor extreme vlakheid en lage ruwheid

Leppen is een heel nauwkeurige techniek. De mogelijkheden in het kort:

  • Vlakheid tot 0,3 μm - oftewel 1 lichtband
  • Oppervlakte-ruwheid Ra 0,025 μm - letterlijk spiegel-glad

Assmann Verspaningstechniek verricht fijn-mechanische metaalbewerking en leppen is een welkome aanvulling op het dienstenpakket van vonkverspanen, slijptechniek en honen.

Machinaal leppen met de juiste lepmachine

Gekozen is voor een machine van het Duitse merk Joisten & Kettenbaum - afgekort Joke. Voorheen in ons land vertegenwoordigd door Kurval uit Nieuw-Vennep. Andere merken van lepmachines waar we naar gekeken hebben:

Peet Assmann vertelt: "Kurval is al jarenlang een leverancier van ons. We weten wat we aan ze hebben - en we gebruiken al meer producten van Joke zoals de Eneska-polijst-apparatuur."

Polijstleppen met composiet lepschijf van LamPlan

Omdat we leppen met diamant in plaats van met conventioneel lepmiddel, wordt het gelepte oppervlak zowel nauwkeurig vlak als glanzend. Spiegelend glad zelfs: met een gemiddelde ruwheidswaarde tot wel Ra 0,025 μm.

Leppen op een conventionele, gietijzeren lepschijf geeft een nauwkeurig vlak, maar mat oppervlak. Voor een vlakheids-meting (met planglas) dient het oppervlak nog gepolijst te worden. Deze extra polijstbewerking vervalt omdat we diamant-leppen met een composiet-lepschijf van het merk LamPlan. Deze lepschijf bestaat uit materialen van verschillende hardheid en is gemaakt voor het leppen met diamant.

Lees meer over de mogelijkheden van leppen...

‹ Terug naar overzicht