Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Met een lepschijf van 1000 mm 12-02-2018

Leppen - grote machine aangeschaft

Assmann Verspaningstechniek beschikt sinds februari 2018 over een grote lepmachine van het Zwitserse merk Stähli. De lepschijf heeft een diameter van 1000 mm. Daarmee behoort de machine tot de grotere lepmachines in Nederland en België.

Met deze machine kunnen producten gelept worden die binnen een cirkel passen van 375 mm. De lepmachine is uitgevoerd met een gietijzeren lepschijf en pneumatische aandrukkers. Ook heeft de lepmachine een regelbaar toerental. Lees meer over de bewerkingstechniek leppen (inclusief video).

Leppen - toenemende vraag

Leppen is niet zo bekend als cnc draaien en cnc frezen. Er zijn maar weinig bedrijven die zich zo actief met leppen bezig houden als Assmann Verspaningstechniek. Nobby Assmann: "Bij het leppen is de vlakheid en ruwheid heel belangrijk. Die eisen zijn vaak vastgelegd op de tekening van het product - en daar moeten we uiteraard aan voldoen."

Producten worden daarom na het leppen zorgvuldig nagemeten. De vlakheid wordt soms gecontroleerd met de 3D meten, maar meestal met een planglas onder een monochromatische lichtbron. Om de ruwheid te controleren beschikt de meetkamer van Assmann Verspaningstechniek over een ruwheidsmeter, die naast Ra en Rz ook minder gangbare ruwheidswaardes kan meten.

"Klanten waarderen het, dat we het leppen én het meten zo serieus nemen." vertelt Nobby Assmann verder. "Steeds meer klanten weten ons te vinden en daarom was een grotere machine hard nodig." Assmann beschikt nu over vier lepmachines. 

Grotere machine - snellere productie

Een grotere lepmachine is uiteraard geschikt om grotere producten te kunnen leppen. Toch is dat niet het énige voordeel. Binnen de lepringen passen meerdere kleine producten. Het leppen van meerdere producten gaat hierdoor sneller. En dat is voordelig voor de klant.

Benieuwd wat het leppen van uw producten kost? Stuur uw aanvraag (met tekening) naar info@verspaningstechniek.nl en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte.

‹ Terug naar overzicht