Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Met Joke EL-600 lepmachine 13-05-2013

Leppen van grote werkstukken mogelijk

Groter leppen

Met de nieuwe lepmachine is Assmann Verspaningstechniek in staat om grotere producten leppen. Producten die binnen een cirkel van 248 mm doorsnede passen, kunnen met de nieuwe machine bewerkt worden. Toch is dit niet de belangrijkste reden om de machine aan te schaffen.

Leppen met grotere nauwkeurigheid

De vlakheid is met een grotere lepschijf namelijk makkelijke te bereiken met een lepschijf met een grotere diameter. Producten met een eis qua vlakheid van minder dan 0,001 mm zijn nu sneller en goedkoper te leppen. Dit is een voordeel bij het leppen van mechanical seals en nauwkeurige fijnmechanische onderdelen. Zie deze video over leppen.

Lepschijf voor polijst-leppen

Assmann Verspaningstechniek was al bekend met het leppen met diamant en een composiet-lepschijf. Ook de nieuwe machine is voorzien van een composiet lepschijf. Daarmee zijn ruwheden te bereiken van Ra 0,025 μm en beter. Informeer naar de mogelijkheden: info@verspaningstechniek.nl

Update: sinds 2018 beschikt Assmann Verspaningstechniek over een nóg grotere lepmachine. Hiermee kunnen producten bewerkt worden die binnen een cirkel van 375 mm diameter passen.

‹ Terug naar overzicht