Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Hoontechniek doet zijn intrede 29-01-2007

Nieuwe productietechniek: honen

Met de aanschaf van een Sunnen hoonmachine doet een nieuwe verspaningstechniek zijn intrede in onze werkplaats. We merkten dat er onder enkele klanten uit Zuid-Holland en Noord-Brabant behoefte was naar een toeleverancier voor honen. Aangezien de vakkennis reeds aanwezig was, is het het kleine en logische stap om zelf te gaan honen.

Lees meer over honen...

Uitbesteed-adres voor nauwkeurig hoonwerk

De heer Assmann: "Machinefabrieken en draaierijen vroegen om een nauwkeurige èn goedkope manier om cilinder-vormige gaten na te bewerken. Een H6-passingsgat gaat met honen prima, terwijl dat met draaien niet altijd even efficiënt gaat. Zeker als je een hoogwaardig gat qua rondheid en ruwheid wilt, is honen zeer interessant."

Voordat hij 22 jaar geleden voor zichzelf begon, had Peet Assmann jaren ervaring met het honen van nauwkeurige technische onderdelen bij zijn werkgever Philips te Dordrecht, waar koelmachines gemaakt werden. Nu - in 2007 - is er onder de klanten van zijn eigen gereedschapmakerij een behoefte aan "loonhonen".

Benieuwd of honen iets voor u is? En wat de kosten zijn? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het nabewerken van uw producten.

 

‹ Terug naar overzicht