Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Kleine details meten 04-07-2012

Profielprojector vervangen door Mitutoyo PJ-3000

3D meetmachine versus 2D profielprojector

Onze meetkamer beschikt over een nieuwe profielprojector. Deze maakt metingen mogelijk die met onze nauwkeurige meetmachine niet mogelijk zijn. En andersom. Meer lezen over de mogelijkheden van onze meetkamer? Bekijk www.3dMeten.nl voor meer informatie.

Onze meetkamer is beschikbaar voor het meten van uw producten. Tot enkele duizendste millimeter nauwkeurig. Naast de nieuwe profielprojector zijn beschikbaar: ruwheidsmeter, hardheidsmeter en een heel nauwkeurige CNC 3D meetmachine.

Groot bereik - enorme vergroting

De nieuwe profielprojector heeft een groot bereik van 50 x 150 mm. Maximale vergroting is maar liefst 100x. Daarbij kunnen we kleine details heel nauwkeurig bekijken en contactloos na-meten. De nieuwe profielprojector heeft digitale aflezing voor zowel de X- en Y-coördinaten als voor de hoek. De kleinste aflezing is 0,001 mm.

Toepassingen van de nieuwe aanwinst

We gebruiken de profielprojector voor:

  • Lengte en breedte meten
  • Hoeken meten
  • Meten van diameters
  • Coördinaten bepalen
  • Nog veel meer....

Nauwkeurig 2d meten mitutoyo profielprojector PJ 3000Kleine producten contactloos meten met hoge precisie

Op de foto links ziet u een meting aan een klein product: een zinkvonk-elektrode van 0,160 mm breed. Deze is gemaakt in onze fijn-mechanische werkplaats. Dankzij de vergroting van 100x is het product makkelijk te inspecteren.

Meten met de profielprojector is bijzonder handig. De maat is nauwkeurig vast te stellen. Bovendien is de meting contactloos, dus het fragiele product kan niet vervormen tijdens het meten.

Heeft u ook producten te meten? Onze meetkamer is beschikbaar voor metingen aan uw producten. Lees meer informatie op de website van onze meetkamer: www.3dMeten.nl

Assmann Verspaningstechniek maakt fijn-mechanische producten uit metaal. Onder andere met draadvonken, zinkvonken en honen. Lees meer over het bedrijf op deze website.

‹ Terug naar overzicht