Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Leppen uitbesteden

Rondleppen van gaten en uitwendige diameters

Rondleppen zorgt voor extreme maatnauwkeurigheid (diameter), ruwheid, rondheid en cilindriciteit. Assmann Verspaningstechniek verzorgt het rondleppen van:

  • Gaten / inwendige diameters (ID)
  • Uitwendige diameters (OD)

Het rondleppen is een nabewerking die volgt op CNC draaien, rondslijpen, kotteren of honen.

Benieuwd naar wat het rondleppen van uw product kost? Stuur uw aanvraag naar leppen@verspaningstechniek.nl en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte met prijs en levertijd.

Rondheid en cilindriciteit

Met rondleppen zijn hoge eisen te bereiken qua rondheid en cilindriciteit. Onderstaande grafiek toont de rondheid van een gelept gat van 8 mm. De bereikte rondheid bedraagt slechts 0,101 μm - oftewel 101 nanometer.

Diameter - maatnauwkeurigheid

De te bereiken toleranties op de diameter zijn zeer gering. Veel nauwkeuriger dan bij cnc draaien. En zelfs nauwkeuriger dan bij rondslijpen of honen. De materiaalafname is ook zeer gering.

Ruwheid - Ra of Rz

De te bereiken ruwheid in Ra, Rz of anderszins is sterk afhankelijk van de te bewerken materiaalsoort. In gehard staal is een ruwheid van Ra 0,025 μm of beter te behalen.

Rondleppen - meetrapport van gelept gat.

 

Meer informatie nodig over rondleppen? Stuur uw vraag naar rondleppen@verspaningstechniek.nl 

 

Naast rondleppen houdt Assmann Verspaningstechniek zich ook bezig met het leppen en polijsten van vlakke producten. Lees meer over leppen.

meer informatie ›