Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Hardinge Bridgeport GX-600 met Siemens 05-01-2013

CNC-frezen: nieuw bewerkingscentrum vervangt CNC freesbank.

Wij zijn 2013 begonnen met een gloednieuw bewerkingscentrum voor het  fijn-mechanisch freeswerk in onze gereedschapmakerij. Het gaat om een Hardinge Bridgeport GX-600. Het bereik van deze 3-assige machine is 600 x 540 x 540 mm. De machine is uitgerust met een direct meetsysteem voor maximale positioneernauwkeurigheid. Lees meer over het cnc frezen bij Assmann Verspaningstechniek.

Hoge toerentallen - hoge voedingssnelheid

Dankzij hoge toerentallen en hoge voedingssnelheden is de machine zeer geschikt om te frezen met kleine frees-diameters. Bij voorbeeld bij het CNC frezen van elektrodes voor het zinkvonken dat bij Assmann Verspaningstechniek plaatsvindt. Frezen met een diameter kleiner dan 2 mm zijn daarbij geen uitzondering.

Met het oog op de nauwkeurigheid is de machinespindel vloeistofgekoeld. Bij het frezen met hoge toerentallen blijft de temperatuur hierdoor stabiel. Maat-afwijkingen van het freeswerk worden hierdoor beperkt.

Verhoogde frees-productiviteit dankzij meettaster en gereedschaptaster

cnc frezen - meettaster voor het instellen van het nulpunt van het werkstuk op het bewerkingscentumHet nieuwe bewerkingscentrum is uitgevoerd met een Renishaw OMP 40-2 draadloze meettaster voor het uitrichten van het werkstuk. Kanten tasten en het centreren op een gat gebeurt niet meer met een kantentaster of een meetklok, maar met een schakelende taster, vergelijkbaar met de taster van onze 3D meetmachine. Het 'nullen'/instellen van de X, Y en Z-as gaat hierdoor snel en nauwkeurig. 

CNC frezen gereedschaptaster voor het instellen van lengte en diameter van boren, frezen en tappen op het bewerkingscentrumHet instellen van de verschillende lengtes van boren, frezen, tappen en dergelijke gebeurt op een Renishaw TS27R toolsetter. Ook de diameters van frezen kunnen hiermee draaiend (!) bepaald worden.

.

‹ Terug naar overzicht