Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Constante temperatuur van 20 graden 22-06-2014

Geconditioneerde werkplaats

Vanaf vandaag heerst er in de werkplaats een constante temperatuur, zoals in de meetkamer al jaren het geval is. In onze fijnmechanische werkplaats is het nu constant 20 graden. Dit is belangrijk bij het maken van nauwkeurige producten.

Temperatuur belangrijk - ook bij kleine onderdelen maken

Dat een geconditioneerde werkplaats alleen nodig is bij het maken van grote onderdelen is een misvatting. Zelfs bij hele kleine onderdelen kan de bewerkingsmachine afwijken door een onjuiste temperatuur. Of door een ongewenst verloop van de temperatuur gedurende de dag.

Bij het vonkverspanen lopen de machines lang onbemand. Gedurende de gehele bewerkingstijd dient de temperatuur daarom constant te zijn. Ook bij andere nauwkeurige bewerkingen (rondslijpen, vlakslijpen, honen en leppen) is het fijn als de temperatuur constant is.

Flinke verbouwing bij Assmann

Een constante luchttemperatuur krijg je niet vanzelf. Daar is flink voor verbouwd bij Assmann Verspaningstechniek:

  • De lichtkoepel op het dak is verwijderd: 's zomers kwam daar heel veel warmte door naar binnen.
  • Extra dakisolatie geplaatst: gekozen is voor 80 mm dikke PIR-plaat.
  • Verlichting vervangen. Goede verlichting is belangrijk bij het maken van kleine, nauwkeurige onderdelen. De bestaande TL-verlichting heeft daarom plaats gemaakt voor energiezuinige T5 TL-verlichting. Heel bijzonder is het lichtspectrum van deze volspectrum-lampen. De verlichtingssterkte is hoog: 600 tot 1000 lux, maar het licht is ook heel rustig aan de ogen.
  • De koelers van de vonkmachines zijn buiten de werkplaats geplaatst om de temperatuur in de werkplaats niet te beïnvloeden. De aanvoer- en retourleidingen zijn dampdicht geïsoleerd.
  • Ten slotte is er een warmtepomp (airco) geplaatst die 's zomers energiezuinig kan koelen en kan verwarmen in de winter.

Zin om een keer te komen kijken? U bent van harte welkom!

‹ Terug naar overzicht