Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Dankzij nieuwe luchtbehandelingsinstallatie 20-02-2020

Meetkamer op precies 20 graden

De meetkamer van Assmann Verspaningstechniek is grondig verbouwd en voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie die de temperatuur op precies 20 graden Celsius houdt. Dat is belangrijk bij nauwkeurige metingen.

Assmann heeft recent de 3D meetmachine vervangen door een heel nauwkeurige meetmachine van Zeiss. Om de machine goed tot zijn recht te laten komen is ook het klimaat van de meetkamer verbeterd. Door de nieuwe luchtbehandelingsinstallatie is het in alle jaargetijden 20 graden in de meetkamer.

De luchtbehandelingsinstallatie is op maat gemaakt voor Assmann Verspaningstechniek. De installatie is gebaseerd op een luchtbehandelingskast waar de lucht uit de meetkamer doorheen stroomt. De luchtbehandelingskast kan de lucht zowel verwarmen als koelen - afhankelijk van de buitentemperatuur en afhankelijk van de warmte die ín de meetkamer wordt geproduceerd. De LED-verlichting, de meetmachines, de pc's en de meettechnicus produceren allemaal een klein beetje warmte.

Veel luchtwisselingen bij een lage luchtsnelheid

De lucht stroomt via een luchtverdeelslang (ook bekend als airsock) de meetkamer in. De lucht in de meetkamer moet namelijk vaak ververst worden om constant op temperatuur te blijven. De airsock zorgt ervoor dat er veel lucht aangevoerd kan worden bij een lage luchtsnelheid. Op die manier voel je nauwelijks lucht stromen. Dat is prettig voor de mens, maar ook beter voor de nauwkeurigheid van de meetmachines.

20 graden plusminus 0,1 graad

De CNC rondheidsmeter van Assmann is ook aangesloten op de luchtbehandelingsinstallatie. Sinds de verbouwing staat de rondheidsmeter in een kast, die aangesloten is op een separate regeling van de luchtbehandelingsinstallatie. Omdat de rondheidsmeter nóg nauwkeuriger is dan de 3D meetmachine heeft Assmann als eis gesteld dat de temperatuur 20 graden plusminus 0,1 graad Celsius moet zijn. Deze eis was voor veel leveranciers onhaalbaar. De nieuwe installatie gemaakt door Unica Industry Solutions haalt dat met gemak.

Weten wat Assmann Verspaningstechniek voor u kan doen op het gebied van meettechniek? Kijk op www.3Dmeten.nl of informeer naar de mogelijkheden via info@verspaningstechniek.nl of bel +31168329966.

‹ Terug naar overzicht