Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Eerste prijs in de categorie 'kleinste product' 14-08-2020

Nobby blijkt een #measuringhero

Nobby Assmann meet het kleinste product van de wereldwijde Zeiss #measuringhero wedstrijd.

Meetmachinefabrikant Zeiss heeft dit jaar de Measuringhero Awards gelanceerd, waarbij in zeven categorieën een winnaar wordt bepaald. In de categorie 'kleinste product meten' is dat Nobby Assmann geworden. Nobby aan het woord: "Leuk initiatief van Zeiss. En ja: dan móet ik wel meedoen. Ik programmeer meetmachines sinds ik 11 ben. En nu (30 jaar later) is het nog steeds één van mijn passies. Echt heel leuk om nog te winnen ook!"

Nobby mat een onderdeel voor een hoortoestel van slechts 0,4 x 0.4 x 0.03 mm met de Zeiss Contura 3D meetmachine - waar Assmann Verspaningstechniek sinds dit jaar over beschikt. De prijs van de wedstrijd? Een geheel verzorgde trip naar Zuid-Duitsland. Met overnachtingen in een vijfsterrenhotel, een dag deelnemen aan de Porsche Travel Experience en een dag training op het hoofdkantoor van Zeiss. Nobby: "Vooral dat laatste lijkt me geweldig!".

In onderstaand filmpje is te zien hoe Nobby een microscoop gebruikt om het product en de twee tasters van 0,3 mm te kunnen zien.

Het winnen van de wedstrijd zorgt voor heel wat publiciteit:

Dit Zevenbergse bedrijf meet nauwkeurig de kleinst meetbare onderdelen

‹ Terug naar overzicht