Gereedschapmakerij
Precisie-verspaning

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Nieuws

Na honen, leppen en vonkverspanen 19-03-2014

Ultrasoon reinigen - Kemet

Fijnmechanische producten kunnen we vanaf vandaag ultrasoon reinigen. Dit is vooral van belang na het honenleppen en vonkverspanen. Gekozen is voor een industriële ultrasoonreiniger van Kemet Europe uit Bergen op Zoom - specialist op het gebied van leppen, ultrasoon reinigen en polijsten. 

Assmann Verspaningstechniek is nu in staat te voldoen aan de eisen die afnemers vandaag de dag stellen aan de reinheid van hoogwaardige producten. Klanten als ASML en FEI hebben hun eisen qua reinheid éénduidig vastgelegd en daarvoor is ultrasoon reinigen een absolute voorwaarde.

Niet alleen reinigt Assmann Verspaningstechniek als eindbewerking - voordat de producten naar de klant gaan. Producten die gemeten worden in de meetkamer worden reeds bij binnenkomst gereinigd. Nobby Assmann: "Aangezien ik de maten heel nauwkeurig bepaal met 3D meten, is het belangrijk dat de producten schoon zijn. Ultrasoon reinigen zorgt voor een grondige reiniging en gebeurt onbemand."

Ultrasoon reinigen bestaat uit de volgende processtappen:

Ultrasoon reinigen Kemet van fijnmechanische producten en onderdelen

Eventueel voor-reinigen

Bij extreme vervuiling is het raadzaam om het ergste vuil te verwijderen vóór het ultrasoon reinigen.

Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen is een hele mooie manier om producten met een hoge reinheid te verkrijgen. Hierbij is het niet alleen de ultrasone trilling in het water die voor een optimale reiniging zorgt. Ook de procestemperatuur is van belang. Net als het gekozen reinigingsmiddel dat aan het water toegevoegd wordt.

Spoelen na ultrasoon reinigen

Na het ultrasoon reinigen volgt spoelen in demineraliseerd water. In 1 stap of zelfs in meerdere - afhankelijk van de gewenste reinheid. Gedemineraliseerd water is beter dan kraanwater omdat het geen kalksporen achterlaat.

Drogen

De laatste stap bij het ultrasoon reinigen is het drogen. Dit gebeurt met warme lucht. Na het drogen zijn de producten optimaal gereinigd

‹ Terug naar overzicht