Geharde producten
Tot 70 Rockwell C (HRC)

Vragen?
Bel ons
0168 32 99 66

Harden

Geharde onderdelen maken - bewerken

Harden: ieder zijn vak

Een groot deel van de producten die onze werkplaats verlaten zijn veredeld of gehard. Deze warmtebehandeling besteden we uit aan gespecialiseerde bedrijven. Alleen zij zijn in staat onze producten de geëiste hardheid te geven door middel van harden en ontlaten. Maar ook de juiste taaiheid.

Benieuwd naar wat het maken of bewerken van uw geharde producten gaat kosten? Stuur uw tekening per fax (0168 - 32 41 21) e-mail of aanvraagformulier en ontvang uiterlijk de volgende werkdag een offerte met prijs en levertijd.

Fijn-mechanische werkplaats: ervaring met geharde producten.

Na het harden bewerken we de producten na met:

Bij het harden vervormt materiaal altijd. Vervorming kan worden beperkt door producten een extra warmtebehandeling te laten ondergaan: spanningsvrij (spanningsarm) gloeien. Tussen het gloeien en het harden moeten werkstukken verder verspaand worden.

 Draadvonken - geharde producten - spanningsvrij

Gehard gereedschapstaal: uit voorraad EN spanningsvrij

Van een Zweedse staalfabrikant betrekken we gehard gereedschapstaal (33 en 45 HRC) dat in spanningsvrije toestand geleverd wordt. Dit heeft een enorme besparing van kosten en doorlooptijd tot gevolg:

  • Overbodig: voorbewerken (draaien/frezen)
  • Overbodig: spanningsarm gloeien (+vervoer heen en terug)
  • Overbodig: tussentijds bewerken (draaien/frezen)
  • Overbodig: harden (+vervoer heen en terug)

Wat rest is slechts op maat verspanen: draaien, frezen, slijpen en/of vonkverspanen.

Het product op de foto hierboven is in 1 keer op maat gedraadvonkt, zonder materiaalvervorming! De kostprijs van dit product is met 50% teruggebracht door het toepassen van dit geharde gereedschapstaal ten opzichte van de klassieke manier van bewerken plus harden.

Stuur offerte-aanvraag en bekijk de mogelijke kostenbesparing voor het maken van uw product.